Чрез полицейски контролно-пропускателни пунктове (КПП) се осъществява пропускателен режим на изходите на градовете Добрич и Тервел във връзка с убийството на жена тази сутрин. До момента данните сочат, че извършител на престъплението е бившият съпруг на жената - Фаредин Мемиш Ахмед, на 51 години. Това зави на брифинг окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна.

Ахмед, след извършването на убийството се, е укрил. Криминалисти и други оперативни работници продължават да работят по случая. В помощ е и контингент от жандармерията във Варна. Провеждат се заградителни мероприятия в Добрич и Тервел. Проверяват се всички автомобили на изходите на двата града.

По думите на Радослав Бухчев има достатъчно доказателства, както и свидетели на престъплението, което дава пълно основание да се посочат имената на извършителя. Търси се съдействие за издирването му и от обществеността.

Предполага се, че двамата бивши съпрузи, след два сутрешни телефонни разговора, са се срещнали, а разговорът им е прераснал в скандал, завършил с убийството на жената навън, на улица "Черно море“ в град Тервел. Окръжният прокурор подчерта, че на този етап все още не може да се посочи точната причина за убийството.

Сигналът за инцидента е подаден тази сутрин около 8.00 часа. През 2017 г. мъжът е бил санкциониран за нарушаване на ограничителна заповед. Той работи в сферата на строителството. Има информация, че се занимава с хазартни игри. Преди 1995 г. има присъди за различни престъпления. При доказване на сегашното престъпление, предвид особено жестокия и мъчителен за жертвата начин, наказанието е от 15 до 20 години "лишаване от свобода“, "доживотен затвор“ или "затвор без замяна“.

Жулиета НИКОЛОВА