Писателят и общественик Радослав Бимбалов ще представи новия си роман - "Ти, подобие мое" в Бургас. Срещата се случва по покана на Община Бургас и ще зарадва всички изкушени от словото на 07- ми октомври  от 18.30 часа, в Центъра за съвременно изкуство и библиотека. Входът е свободен.

Радослав Бимбалов е едно от знаковите имена в съвременната литература. Той умело кодира навременни и дълбоко хуманни послания в своите ювелирни творби. Оставайки верен на идеите си и в най –новия си роман "Ти, подобие мое“ пропуква въпроса за Сътворението и човешкия смисъл. Критиците определят творбата като смел  и безмилостно откровен роман, който не може да се побере само в един жанр.

Смел, гъвкав, мащабен в своето послание, "Ти, подобие мое“ /Издателство "Сиела"/е оригинален летопис на човешкия път от първата разказана история до днес. Антиутопичен в рамките си и дълбоко хуманен в своята същност, това е роман, който крепи на страниците си тонове човешко минало, настояще и бъдеще.

Основната история в книгата проследява как в нашето общество признаваме състраданието за недъг и започваме да го преследваме. Един учител бива уволнен и изключен от обществото, защото е проявил състрадание към ученик.

"Най-вече се вълнувам какво ще кажат читателите и как ще приемат историята." , споделя авторът.

Радослав Бимбалов (р. 1973 в Пловдив) издава първия си роман на 25 години. "Аз, маниака“ (изд. "Хермес“, 1998) е посрещнат с интерес от читателите и въпреки че продължава да пише статии за редица медии и да публикува разкази в общи сборници, в следващите 23 години авторът решава да не издава самостоятелна книга. По негови думи – защото не е готов, трябва тепърва да опознава хората и да се учи да пише. През 2022-ра излиза неговият сборник с разкази "Млък“ (изд. "Сиела“, 2022), който попада в номинациите за наградите "Перото“ и "Хеликон“ и печели престижното трето място в конкурса "Национална литературна награда "Йордан Радичков“. Според Бимбалов "Млък“ е бил генерална репетиция за "Екстазис“.

Най-новото книжно бижу в биографията на Бимбалов е "Ти, подобие мое".

Всичко интригуващо за книгата ще разберем от самия ѝ създател в Бургас на 07 октомври, от 18.30 часа в Библиотеката.