През годините общинският фонд "Ин витро" доказа устойчивостта си. Това каза в интервю за Радио "Фокус“ – Кюстендил Радмила Рангелова, зам.-кмет на Община Кюстендил с ресор "Социални услуги, програми и проекти“. По думите на зам.-кмета това е предпоставка фондът да продължи да работи и през следващите години.

"Ние сме на разположение и бихме подкрепили всяка една двойка, нуждаеща се от финансови средства. Нямаме двойка, която да отговаря на изискванията и да е останала без финансиране. Бихме се радвали, ако наистина може да помогнем за реализиране на най-голямото щастие в един човешки живот – да имаш дете“, каза Радмила Рангелова.

През 2021 година от Общинския фонд за асистирана репродукция са изразходвани общо 25 120 лева, като са изплатени 10 дейности и процедури. Две ас били от 2020 година, а 8 от 2021 година.

От 2013 година до 2021 година от Общинският фонд "Ин витро" е одобрил за финансиране 93 подадени заявления на семейства и двойки с репродуктивни проблеми. За 9 години са предоставени 229 598 лева за общинската програма за асистирана репродукция и по нея са изплатени 84 инвитро процедури, от които са се родили 26 деца.

Венцеслав ИЛЧЕВ