Днес с редакцията нa "Фокус" се свързаха от Института по консервиране и качество на храните, намиращ се на бул. Васил Априлов 154 в Пловдив, по който булевард в момента протичат строително-монтажни дейности.

Секретарката на института разказа пред нашата медия, че от 8 ноември звъни на ВиК Пловдив, на посочения им телефона за аварии, пише писма, но никой не й съдейства. Препращат я да звъни на инж. Павлин Цанов, който не отговаря, или затваря на телефона. 

"Тук при нас извира вода навсякъде на различни места в двора, като в едно от избените помещения по стените тече вода, долу подът е в ужасно състояние, ще изхвърлим материали и апаратура, които са на съхранение там. Абсолютно никакво внимание не получаваме от институциите", разказва тя. 

"От ВиК Пловдив ни казват ние да си копаем, как да копаем, като през двора минават газопровод, минават електропроводи, отзад зад нас е професионалната гимназия? Какво се случва, ако нещо засегнем"?, възмущава се тя. 

Единственото обяснение, което дават от ВиК Пловдив, е, че: 

"Имаме много аварии, нямаме достатъчно работници, понеже работниците при нас работят за 900 лева, бягат в частни фирми, където получават по 2000 лева", обясни читателката ни.

От "Институт по консервиране и качество на храните" се надяват, чрез съдействието на нашата медия да се разреши по-бързо проблемът им.