Работилница за художествен текстил организира за ученици Художествената галерия в Добрич на 31 март от 11,00 часа, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. Арт ателието е част от съпътстващата програма на изложбата "Преподавателите и студентите - текстилът в Националната художествена академия от началото до днес (1898 – 2020), която ще бъде открита същия ден в късния следобед. В работилницата ще участват ученици от СУ "Св. Климент Охридски“. Преподаватели от специалност "Текстил – изкуство и дизайн“ от Националната художествена академия ще демонстрират текстилни техники – плъст.

Продължава с творчески занимания и Работилницата за въображение в галерията. Тази седмица ученици от СУ "Димитър Талев“ създадоха пролетен стенопис. Четвъртокласниците са разгледали в галерията картини на пролетна тематика и с много настроение са изрисували стената на работилницата, разказват техните художествени ръководители. Пример за малките художници са били творбите на Христо Веков "Пролет по нивята‘‘ и Александър Петров "Бадеми - Балчик“.

В дните, които бележат началото на пролетта, екипът на галерията публикува в своя Фейсбук профил видео, което представя този сезон, пресъздаден в картини от фонда й. Творбите на художниците са "разнообразни като сюжет, цветове и техника, носят свежо пролетно настроение“, споделят от галерията.



Жулиета НИКОЛОВА