Регионалната здравна инспекция в Пловдив разкрива изнесен пункт в мол "Пловдив", за да разяснява на гражданите как да си инсталират и ползват новото здравно електронно приложение еЗдраве. В продължение на три дни от 10,30 до 18 ч. екипи на РЗИ ще бъдат на разположение на хората в търговския обект, съобщи за Plovdiv24.bg директорът на здравната инспекция д-р Аргир Аргиров.

Само за половин ден днес около 20 човека са посетили РЗИ (Пловдив, ул. "Перущица" 1), за да си инсталират здравното е-приложение. 

Мобилното приложение еЗдраве дава достъп на всички граждани до личното им пациентско досие с всички електронни здравни документи, вписани в Националната здравноинформационна система - прегледи, направления, рецепти, ваксини, резултати от лабораторни изследвания, личен здравен картон.

В изнесения пункт в мола екипите на РЗИ, РЗОК и Информационно обслужване ще съдействат на хората да вкарат в GSM-а си приложението. Трябва да носят личната си карта и, естествено, мобилния си телефон, уточни д-р Аргиров.

Мобилното приложение пести време на пациентите и лекарите. Активирането на мобилно устройство се удостоверява с електронен подпис. Потребителят може да включи допълнителна биометрична защита данните. Всеки достъп до електронното пациентско досие се записва. С деактивиране на приложението, от устройството се премахват всички лични и медицински данни на потребителя, обясняват от Националната здравноинформационна система.