Районната избирателна комисия в Кюстендил е готова за провеждането на изборите за Народно събрание. Това каза пред "Фокус“ председателят на комисията Венцеслав Механджийски. Той посочи, че продължават да се извършват смени в секционните избирателни комисии.

"Организацията върви по план. Няма нещо неизпълнено, няма притеснения. Продължават смените, но колегите ще се справят и с това. Преминаха всички видове обучения на секционните избирателни комисии“, каза Механджийски.

В съботния ден предстои предаване на материалите от общините на секционните избирателни комисии и подреждането на секциите.

"Не очаквам пречки. За пореден път провеждаме избори. Секционните избирателни комисии също са подготвени. Няма да има проблеми с хартиените бюлетини и с машините“, допълни Механджийски.

РИК – Кюстендил е направила организация за приемане на изборните книжа, след изборния ден. На този етап има една закрита секция за гласуване. Тя е била в кюстендилския арест, но в него към момента няма достатъчно гласоподаватели.