Проведе се първото заседание на Районна избирателна комисия – Благоевград, назначена със Решение №3603-НС от 06.09.2024 г. на ЦИК за насрочените на 27 октомври 2024 г. избори за Народно събрание.

​Районна избирателна комисия в Първи избирателен район – Благоевград, в състав от 17 членове, с председател Мартин Бусаров, четирима зам.-председатели Елеонора Атанасова, Стоян Христов, Атанаска Митрева, Мая Драгиева и секретар Йорданка Борисова.

​Областна администрация Благоевград изпълни ангажимента си да обезпечи условия на Районната избирателна комисия за изпълнение на правомощията ú, като осигури:

- помещения за работа на Районната избирателна комисия в сградата на Областна администрация Благоевград – гр. Благоевград, пл. "Георги Измирлиев“ №9, етаж 3, зала 36 и за заседанията на РИК – Благоевград, които ще се провеждат в Конферентната зала на 1 етаж;

- осигурена е техника, комуникационна свързаност – стационарен телефон-факс, мобилни телефони, мрежова свързаност и достъп до интернет, осигурена е възможност за онлайн видеонаблюдение в интернет на заседанията на РИК;

- създадено е информационно табло на Районната избирателна комисия на партера на сградата и е организирана информационна страница на официалния сайт на Областна администрация Благоевград във връзка с изборите – съобщения и контакти.​​Областният управител Георги Динев предаде печатите на РИК – Благоевград, съгласно Решение №3554-НС от 28.08.2024 г. на ЦИК и пожела ползотворна работа по организационно-техническата подготовка на изборите, за да се гарантират честни и прозрачни избори, в съответствие с Изборния кодекс.