Салонът на библиотеката на НЧ "Светлина“ в русенското село Караманово в продължение на седмица ще се превърне в изложбена зала. Тук ще бъдат изложени получените картини от детския конкурс под мотото "Зимна приказка“.

"Проявата се провежда за трета поредна година. С всяко следващо издание конкурсът печели по-голяма популярност и в него се включват повече участници. Малките художници са пресъздали красотите на най-студения годишен сезон, независимо че все по-рядко се радват на сняг“, сподели читалищният секретар Петя Герасимова.

Тази година в конкурса се включиха 89 деца от всички населени места в община Ценово, които представиха 118 рисунки. Творбите са изпълнени предимно с традиционна техника – рисунки с моливи, водни и маслени бои, пастели и флумастри.

Началната спирка на пътуващата изложба ще бъде в Караманово, населеното място, което е домакин на проявата. След седмица картините ще отпътуват за читалището в Новград, а по-късно експозицията ще продължи с гостуване в Ценово и Долна Студена. Всички участници освен грамоти ще получат и подаръци, които да стимулират допълнително творческите им възможности.