На 28 септември (събота) от 10.00 часа в зала "П. Р .Славейков" в сградата на Община Стара Загора ще се проведе първият семинар по проект на програма Еразъм + "Животът е с предимство", предаде репортер на "Фокус". Над 100 деца на възраст между 13-16г. ще вземат участие в него, а за всички тях ще има много подаръци и изненади. Организатори на събитието са СНЦ "Аз съм бъдещето – пази ме“ с подкрепата на Община Стара Загора.

Лектор на семинара ще бъде Николай Диков, секретар на Община Стара Загора, а участие в дискусиите ще вземат Бояна Танева, председател на СНЦ "Аз съм бъдещето – пази ме“, представители от администрацията, Българския Червен кръст (БЧК), Регионалната здравна инспекция (РЗИ). На събитието ще присъства Иванка Сотирова, обществен посредник на Стара Загора, представители на автомобилни школи, инфлуенсъри и психолози.

В същото време пред сградата на Община Стара Загора ще има демо зона, в която ще бъдат разположени симулатори за преобръщане и челен удар. Всички навършили 17 г., както и родителите на децата, които участват в проекта могат да тестват симулаторите безплатно.

Проектът "Животът е с предимство“ използва комбинация от формални и неформални методи на обучение в рамките на своята семинарна програма. Основните цели на проекта са свързани с повишаване на осведомеността за пътната безопасност сред младите хора, участието им в обществото, както и насърчаването на европейската им идентичност.

Основни теми, по които ще дискутират участниците са повишаването на осведомеността и развиването на практически умения за пътна безопасност, управлението на кризи и насърчаването на младежкото участие чрез интерактивни, практически дейности.

В програмата са включени редица ролеви игри, които ще позволят на всички присъстващи да симулират сценарии от реалния живот, свързани с пътната безопасност и включването на младите хора.

Това е първото събитие по проекта, а в рамките на 24 месеца семинарът ще се проведе в Бургас, Казанлък, Хасково, Димитровград, София, Перник, Враца, Пловдив.

Повече информация:http://www.facebook.com/profile.php?id=61565178567957