Поставено бе символично начало на строително – ремонтните дейности по реконструкцията и рехабилитацията на пътя, свързващ село Поленица и село Джигурово.

Символичната "първа копка“ бе направена от кмета на община Сандански – Атанас Стоянов, председателят на Общински съвет - Георги Батев, архиерейският наместник иконом Георги Танчев и представител на фирмата – изпълнител.

С изпълнението на проекта, един от натоварените пътни участъци в община Сандански, основна транспортна връзка между селата Поленица и Джигурово, ще бъде ремонтиран и рехабилитиран. Общата дължина на пътния участък е 2410 м., от които ще бъдат ремонтирани 1650 м., които са в лошо състояние и пътната настилка е компрометирана. 

Договорът за безвъзмездна финансова помощ беше подписан между Община Сандански, Държавен фонд "Земеделие“ и Местна инициативна група – МИГ Сандански и ще бъде финансиран от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.“. 

Общата стойност на строително – монтажните работи е 479 763 лева без ДДС, като финансирането от Държавен фонд "Земеделие“ е: 265 478 лв. без ДДС, а от община Сандански: 214 284 лв. без ДДС. 

Изпълнител на строително – монтажните дейности е: "РАСТЕР – ЮГ“ ООД, а срокът за приключването им е 300 календарни дни.  

Проектът предвижда:

– Частични ремонти на асфалтовата настилка между селата Джигурово и Поленица;– Почистване на съществуващата настилка;– Фрезоване покрай бордюри и зауствания;– Изкърпване на разрушена асфалтова настилка ;– Направа на втори битумен разлив;– Изкоп за настилка в банкети;– Оформяне на банкети с несортиран камък;– Полагане на пътна маркировка;– Полагане на нова асфалтова настилка в участъците с износена асфалтова настилка;

Реализирането на инфраструктурния проект ще благоприятства достъпността на района, ще подобри връзките между населените места в община Сандански, ще подобри условията за живот на местното население и ще повиши безопасността и сигурността на водачите на моторни превозни средства.