Вторият ден на Празника на черешата започва в Кюстендил, предаде репортер на "Фокус“. Съботата ще предложи огромно разнообразие от череши и черешови художествени произведения.

Безспорно най-чакано е традиционното изложение на сладките плодове, в което представители на различни организации и институции от града и околностите ще представят своите артистични черешови произведения.

Изложбените щандове ще бъдат аранжирани с яркия и вкусен плод, ще бъдат подредени и майсторски изплетени вешала, които нямат еквивалент в световен мащаб и са характерни единствено за региона на Кюстендил. Пъстрото изложение стартира от 10.00 часа и ще продължи до 18.00 часа.

От 10.00 часа започват арт ателиета и занимателни работилници за деца, а от 10.30 часа предстои празничен концерт на Професионалния духов оркестър към Община Кюстендил. В 11.00 часа Институтът по земеделие в града ще представи перспективни сортове череши.

Програмата ще продължи с арт пърформанс с децата на Кюстендил, след което врати отново отварят занимателните и творчески детски работилници.

Предвидени са и безплатни туристически обиколки в град Кюстендил, от 14.00 часа на английски и от 16.00 часа на български език.

Концертната част стартира от 19.00 часа с изпълнения на "The last moment“ и "Fusion“, а от 21.00 часа на сцената ще се качи един от най-популярните, продуктивни и вдъхновяващи музиканти на българската сцена – Миро, заедно с Дивна.

Между двата концерта организаторите са предвидили състезателни игри с череши, в които може да се включи всеки желаещ.