В Кюстендил започва втория ден на Празника на плодородието, който е и най-наситен от събития, предаде "Фокус“. Съботния ден ще предложи на посетителите изобилието на Кюстендилското плодородие в традиционно художествено изложение, в което тази година участват над 30 неправителствени организации от региона. Изложението ще се проведе само в съботния ден от 11.00 до 18.00 часа на централния площад "Велбъжд“

Отново там, в 12:00 часа ВГ "Калпазани“ ще поздрави гостите на празника, а Кметът на града ще приветства всички гости на тридневното събитие. По традиция Институтът по земеделие Кюстендил, който тази година празнува своята 95-а годишнина ще представи сортовете ябълки с най-добри показатели, отглеждани и култивирани в региона.

Специален кулинарен гост на Кюстендил ще бъде шеф готвач Дико Томчев, който ще нагости гостите със "Супа от кюстендилски круши по италианска рецепта" и ще демонстрира приготвяне на пилешко със сос "Манджа с грозе". В помощ на Шеф готвача ще се включат ученици от Професионалната гимназия по туризъм в Кюстендил.

Анимация и тематични игри с плодове и зеленчуци очакват малки и големи на празника на плодородието в съботния следобед.

Стефан Вълдобрев e музикалната звезда, която ще радва кюстендилци и гостите на Празника на плодородието с концерт в съботния ден. На сцената в 20.00 часа, на площад "Велбъжд“ ще чуем още Радослав Владимиров и Миа Д.