Кметът Костадин Димитров официално пусна движението по ремонтираната част от Голямоконарско шосе на територията на община Пловдив, предава Plovdiv24.bg.

Отсечката с дължина 1100 метра от кръстовището на бул. "Васил Априлов“ и ул. "Георги Бенев“ до сградата на фирма "Елмарк“ е напълно реновирана. Важната пътна артерия има две платна с по три ленти. В участъка са изградени две кръгови кръстовища - към улица "Напредък", а второто е малко преди края на настоящия ремонт. Поставени са всички значи и маркировка, а преди това изцяло са подменени всички подземни комуникации.

"Обектът е изпълнен предсрочно. Държахме да го пуснем преди учебната година. Благодарим на изпълнителите, които се доказаха в годините с работата си. В навечерието на 6 септември отваряме една от входно-изходните артерии на Пловдив" - каза кметът Костадин Димитров

"Поздравявам пловдивчани с новата придобивка и пожелавам да я ползват по-дълго време. Пловдив се развива много бурно, но изостава с направата на инфраструктура. Държавата трябва да вземе предвид и да инвестира съобразно растежа на града и това ще помага на бизнеса и на гражданите" - каза Юлиян Инджов, собственик и управител на фирма "ИССА 2000", която извърши реконструкцията на участъка.

Инджов уточни, че настилката е I клас, не задържа вода, каквато е на магистралите и каквато няма на друго място в Пловдив. 

"Ние сме една от фирмите, които с удоволствие чакаме днешния ден. Транспортираме големи товари в цял свят и за нас е от голямо значение инфраструктурата на България. Страхотна придобивка в навечерието на празника. Благодарим на ръководството на града, на г-н Инджов, които направиха нещо изключително" - заяви бизнесменът Ангел Джумеров от "Биомашиностроене".

Реконструкцията на първия етап от Голямоконарско шосе струва 19 милиона лева, осигурени от държавата. Изпълнител на дейностите е фирма "ИССА 2000“. Предстои да бъде обявена обществена поръчка за избор на изпълнител на останалите 800 метра от пътя на територията на община Пловдив.

Отделно от това община "Марица“ ще проведе процедурата за участъкът, който се намира в нейното землище. С решение на ОбС – Пловдив преди няколко месеца общината дари на съседите проекта за реконструкция на Голямоконарско шосе, за да бъде завършено до п.в. Царацово.

Подробности гледайте в прикаченото видео и галерията със снимки!