Пушещ автобус на градския транспорт притесни великотърновци. Превозното средство е забелязано на една от централните спирки на старата столица – тази пред Съдебната палата, предаде кореспондент на "Фокус“. От Община Велико Търново съобщиха за "Фокус“, че са информирани за случая.

"Автобусът не се е запалил. Става въпрос за техническа неизправност, заради нея има и такова кълбо от дим, което е притеснило хората. Опасност за пътниците всъшност не е имало. Превозното средство вече е спряно от движение и е откарано за ремонт в депото на фирмата“, уточниха от местната администрация.

Във Фейсбук веднага се появи и клип на автобуса и големия облак от пушек около него. Той, по традиция, предизвика бурна дискусия, като от близо стотина коментара – едва два-три защитават фирмата-превозвач. Повечето потребители се възмущават заявяват, че трябва да има много по-сериозен контрол от страна на Общината.

"Иначе печките на твърдо гориво замърсяват въздуха“, пише една от търновките, "Въпросът е кой им дава разрешителните за излизане от гаража на тия дръгеляци“, пита друг мъж.