Първокурсниците във видинския филиал на РУ "Ангел Кънчев“ за новата академична година са 143-ма, предаде репортер на "Фокус“. За седма поредна година се преизпълнява квотата от 120 студенти първокурсници, каза за "Фокус“ административният директор на Видинския филиал асистент Момчил Станков. Равносметката показва, че видинския филиал е най-бързо развиващият се и интересът към него продължава да расте. Доказва го и фактът, че 37 от записалите се първокурсници, са от други градове - Лом, Козлодуй, Монтана, Враца и София, допълни директорът.

При старта на новата учебна година  студенти, преподаватели и абсолвенти преминаха в  академично шествие през централната част на Видин, до сградата на драматичния театър "Владимир Трандафилов“. Там в тържествена обстановка 103 абсолвенти, от четвъртия випуск на Филиала, получиха дипломите си за завършена бакалавърска степен на висше образование. От тях двама са пълни отличници. Дипломите им бяха връчени от ректорът на университета акад. д. н. Христо Белоев.

Преди дни Русенският университет "Ангел Кънчев“ за трета поредна година получи най-висока комплексна оценка от Министерството на образованието и науката, каза Момчил Станков.