Заместник областният управител Ани Арутюнян откри тържествените сесии във видинските общини Брегово и Ново село, предаде репортер на "Фокус“. Тя поздрави новоизбраните кметове и общински съветници с думите: "През следващите четири години ще имате онази сила, от която зависи развитието и просперитета на Вашата община. Защото сега в ръцете Ви е бъдещето й, и отговорността за това как ще живеят хората и в каква посока ще се развиват“., уточняват от Областната администрация.

В Брегово клетва положи кметът на общината, местният парламент и кметовете на кметства, а за председател бе избрана Дорина Йорданова. В общината втори кметски мандат на първи тур спечели Илиян Бърсанов, който прие от временно изпълняващия длъжността кмет Кремена Гогорицова символите на властта. В селата Балей, Връв, Гъмзово, Делейна, Косово, Куделин и Ракитница новоизбраните кметове са: Тереза Григорова, Нина Удроева, Юлия Борисова, Огнян Тончев, Михаил Петров, Момчил Иванов и Таня Маринова.

В община Ново село, след балотаж, бе избран Венислав Ангелов. Общинските съветници не успяха да изберат на своето първо заседание председател на общинския съвет. За кмет на село Винарово е избран Никола Василев. Емилия Крумова ще оглавява село Неговановци, Радослав Яворов и Красимир Рангелов – кметствата в селата Флорентин и Ясен.

И в двете общини бяха подписаха клетвени декларации, а заседанията се ръководеха от най-възрастните общински съветници – Иван Вълчов (Брегово) и Гинко Петров (Ново село).