Регламент на "Младежки Фотомаратон 777" Ямбол. Снимане по седем зададени теми, за седем часа, оценявани от седемчленно жури

Как да участвате?

Изпратете е-мейл на photoyambol@gmail.com, с имената и възрастта на участника, което представлява готовност за участието му. Впишете и телефон за контакт. Ще получите два, важни документа, които ще валидират кандидатурата за участие, когато стигнат при нас.

Току-що изпратих е-мейл и очаквам отговор?

Очаквайте нашият отговор по имейла съвсем скоро. Добавете "photoyambol@gmail.com" към вашите контакти или списък с разрешени податели и проверете евентуално за отговор в спама.

Какъв е крайният срок за подаване?

Изразена готовност за участие се изпраща на имейла до 22.11.2024 г. включително. Няма да се приемат записи и участници след тази дата.

Има ли Входна такса?

Участието в конкурса е безплатно и ще се състои в град Ямбол. Подробности ще получите след заявка за участие чрез имейла.

Кой може да участва?

Фотомаратонът за улична фотография на живо е отворен за:

1. Деца-фотографи във възрастовата група до 17 годишна възраст;

2. Младежи от 18 до 25 годишна възраст.

3. Няма ограничение за местоживеене или националност на участниците.

Всички кандидат участници трябва да разполагат с дигитална фото камера със сменяем носител на данни (мемори карта) за състезанието. Участници с мобилни телефони и таблети не се допускат!

Какво ще снимат участниците?

Темите по които ще се снима са 7 (седем) и ще бъдат изтеглени чрез жребий и обявени на церемонията по откриването на състезанието на 23.11.2024 г. в 8,30 часа в "Ателие 57", намиращо се в град Ямбол, ул. "Търговска" №57, ет.2. (Бивш Битов комбинат) GPS Локация. Темите няма да затруднят фотографите с локация и/или интерпретация. Примери на теми: "Часовник", "Улични животни".

Колко време имат за фотографиране по темите състезателите?

Разрешеното време е точно 7 (седем) часа. Времето започва да тече след церемонията по откриване и инструктаж в 9,00 часа и приключва до 16,00 часа същият ден. Нарушаването на началния или крайния час води до отпадане на участника от класиране.

Кой достига до финал?

Всеки участник във фото маратона, който има поне една снимка от всяка една от седемте теми. Респективно участник без снимка в някоя от темите, не се класира и не участва в журирането за награда и в останалите категории.

По всяка зададена тема се предоставя най-добрата според състезателя направена от него снимка,като селекцията е лична - на фотографа. Няма ограничение за броя направени кадри по време на състезанието,но в момента на предаване на снимките всички кадри трябва да са селектирани,желателно е излишните да са изтрити.

В 16:00 часа, в момента на края на състезанието, всеки участник трябва да е наясно със своите избрани кадри по всяка от темите и да посочи на организаторите при предаване неговият финален кадър от всяка тема. Съветваме всички участници да отделят последните 30-40 минути от състезателното време за този процес. При недостиг на време или друга обективна причина и предадени повече от 1 кадри,но не повече от 3 (три) в някоя от темите, финалния избор ще бъде направен от организаторите.

Недобросъвестност и опит за измама

Всеки опит за умишлено заобикаляне и/или нарушаване на правилата води до дисквалификация както за настоящия маратон, така и за всички бъдещи фотографски събития, организирани от Ямболска Фотографска Общност.

Оценяване

Седемчленна журираща комисия от фотографи ще оценяват фотографиите, направени по време на фото маратона. Липсата на снимка в някоя от темите води до отпадане от участие в крайното класиране. Приоритет при оценката е творческия подход, а не техническото изпълнение!

Победители

В двете възрастови групи ще има победители по всяка една тема, както и един победител в маратона. Ще има двама шампиона и общо 14 първи места от двете възрастови групи, ако липсват други възникнали обстоятелства.

Награди

Във всяка от темите на Фото Маратона ще има първа награда представляваща Диплом и почетна лента. Фотомаратонът ще излъчи и един краен победител (от възрастова група), представил се най-добре в състезанието. Закриването и награждаването ще се проведе на следващия ден на същото място от 11:00 до 12:00 часа на 24.11.2024 г, с което първото издание на "ФМ 777" ще бъде закрито