Надявам се наистина победата да е от първи тур. Тази вечер ще очакваме до късно да се потвърди този резултат. Това са първите думи на новия стар кмет на Стара Загора Живко Тодоров след предварителните резултати, предаде репортер на "Фокус". Той благодари на всички старозагорци, които са го подкрепили.

"Това доверие е много важно за мен и то ме задължава да бъда наистина отговорен и да върша своята работа. Разбира се в кампанията съм оценил и своите грешки, които съм допуснал и смятам, че ако наистина е верен този процент, които дават агенциите като екзитпол, ни предстои много работа. Пред Стара Загора предстоят нелеки времена. Трябва да се правят сериозни трансформации с енергетиката, икономиката на града. Затова се иска консенсус и аз ще го търся с останалите партии, но затова се иска и желание от тяхна страна", каза Тодоров.

Той е категоричен, че първата му задача ако официалните резултати потвърдят вота за него, е още следващата седмица да направи среща с министъра на икономиката и заедно да търсят развитие на Индустриална зона, Летище Стара Загора.