Пловдивското общинско предприятие "Чистота" предостави двете си собствени водоноски за потушаването на пожара в еко хотел "Здравец". Всяка от тях е с обем около 12 тона. "Ще останем на място докато пожарът бъде потушен напълно", заяви за "Фокус" директорът на предприятието Димитър Георгиев.

В началото е точена вода от басейна на хотела, но след свършването й водоноските са извикани на помощ, тъй като в района има ограничено водоснабдяване, а хотелът е отдалечен на около 25-30 километра. В началото е точена вода от басейна на хотела, но след това е създадена е организация, при която единият автомобил гаси, слиза до Пловдив, пълни вода и се връща обратно, а в същото време другият е на място. Цялата операция отнема около 40 минути. 

Зареждането с вода се прави в жр "Тракия", където предприятието има помпа и пълненето на цистерната става много бързо. "Дебитът в района на пожара е малък и ще бъде загубено много време, затова се пълни от помпата в Пловдив" обясни Георгиев.

На мястото вече са 9 противопожарни екипа. Ако има необходимост, е възможно и от "Градини и паркове" да изпратят водоноски.