39-годишен мъж открадна лек автомобил с две деца – на 1 и на 4 години, в Дупница, полицаите го обезвредиха и задържаха за по-малко от 30 минути. Децата са в добро състояние, предадени са на майката. Това стана ясно от брифинг на директора на Областна дирекция на МВР – Кюстендил, предаде репортер на "Фокус“. Сигналът за противозаконно отнет автомобил в който са били и 2 деца – на 4 и на 1 г, е подаден в полицията в 12.15 ч.

Майката на децата и собственичка на автомобила спряла закратко пред аптека в центъра на Дупница, децата останали в колата, а колата отключена… Минута след като била в аптеката, видяла, че автомобилът й тръгва и се отдалечава.

Полицейските служители предприели незабавни действия и заградителни мероприятия, след минути са установили движението на отнетия автомобил – в района на кв. "Бешика“, принудително е спрян автомобила в 12.40 ч., децата не били в него. Децата са открити от полицаи изоставени в района на параклиса "Св. Спас“ край Дупница. В добро състояние са и са в безопасност. Предадени са на майката.  Извършителят на деянието е 39-годишен местен жител, за който са събрани данни, че е с психичен проблем.

39-годишният мъж бе първоначално задържан с полицейска заповед, след консултация с медици е настанен в изолатора на психиатрично отделение на дупнишка болница.

Днес случаят бе представен от директора на ОДМВР ст. комисар Св. Григоров, той благодари за добре планираните и осъществени полицейски действия по преследването и задържането на извършителя,  за това, ч е не са допуснати инциденти с други хора, участници в движението, пешеходци, както и с пострадалия, а децата са невредими.  

По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, работата продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Кюстендил. 

Направен е контакт с близките на задържания, прави се оценка за неговото състояние.