Търсят се неща от първа необходимост за най-голямата Психиатрична болница в Раднево. За това апелират от Националното сдружение на сираците в България, предаде репортер на "Фокус". За нуждите на пациетите са необходими дрехи, сапуни, шампоани, самобръсначки, кърпи, лъжици за хранене, чехли, анцузи долнища и горнища, тениски и бельо.

"Обръщаме се с молба към всички добри хора да насочим усилията си и да помогнем на болницата, където се лекуват близо 400 мъже и жени от цялата страна. Всеки, който желае, може да изпрати нужните пособия на адрес: град Раднево, ул."Магда Петканова" 1. Лице за контакт е д-р Иван Добринов - тел.: 0882806140 или на старша мед. сестра на 2-ро отделение Наташа Илиева - тел.: 0882806136. Молим да бъдете коректни и изпращайте запазени и чисти дрехи. Болните няма да оценят направеното добро за тях", споделят от Сдружението.

Преди два дни Шесто мъжко отделение за борба със зависимости получи дарение, но все още има нужда от бельо, чехли /42, 43 и 44 номер/, тоалетна хартия, гребенчета, лъжици. От болницата изразиха своята благодарност към всички, които им помагат, за да посрещнат нуждите на пациентите.