Сигнал на жена от Велико Търново, която твърди, че е бита и обиждана от областен координатор на една от партиите, който е и водач на листата с кандидати за общински съветници, разследва Софийска градска прокуратура. Проверката стартира, след като 70-годишната търновка подава сигнал в полицията в старата столица, предаде кореспондент на "Фокус“.

В оплакването си тя твърди, че инцидентът се е случил в събота, на улицата пред дома и. Според нея, до него се стигнало, след като предходната вечер тя заявила пред съседи, че няма да гласува за партията, от която е обвинявания от нея мъж. Търновката разказва, че след като излязла от къщата си кандидатът и синовете му започнали да я обиждат, блъскат и удрят.

"Фокус“ се свърза и с областния координатор на партията, който категорично отрече да е имало побой. Потвърди за скандал, но обясни, че той е възникнал между неговата съпруга и жената, внесла обвиненията. Според него никой не е говорил за избори и за гласуване. Причината за разпрата били междусъседски битовизми.