Проведе се специализирана полицейска акция във Вършец

Специализирана полицейска операция за ефективно противодействие на конвенционалната престъпност и на незаконната миграция е проведена на 24.10.24 г. на територията на РУ Вършец.

Екипи от Районното управление и Зонално жандармерийско управление – Монтана са извършили проверки на 180 МПС, 199 човека, един обект и лице с криминални прояви. При контрола на пътя са съставени 2 акта - по Кодекса за застраховането и Закона за българските лични документи, наложена е глоба с фиш по Закона за движение по пътищата.

В хода на акцията е разкрита кражба от магазин в курортния град. Сигналът за престъплението подала продавачката от търговския обект, която съобщила, че предишния ден в късния следобед от чекмедже зад щанда й били откраднати 150 лв, поставени в прозрачно полиетиленово пликче с номинал от 5лв. При проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия полицейските служители разкрили извършителя – 31-годишен жител на квартал "Изток“, който върнал част от парите /100 лв/ и признал, че похарчил останалите. Извършителят не е задържан в полицейския арест поради здравословни причини. По случая е образувана преписка по чл. 194, ал. 1 от НК.