На 15ти юли 2024 г. се проведе Общо събрание на акционерите на "МБАЛ-Силистра“ АД, съобщи "МБАЛ-Силистра" АД във Facebook.

На събранието присъстваха д-р Васил Славов – Изпълнителен директор на лечебното заведение и д-р Мирослав Тодоров – Заместник-директор по административно – стопанската част, а от страна на акционерите – мажоритарният собственик държавата в лицето на Министерството на здравеопазването, представлявано от Д-р Лилия Русева "Директор дирекция“ в РЗИ Силистра, и Община Силистра, представлявана от Димитър Трендафилов – Председател на Общински съвет Силистра.

Редовното общо събрание на акционерите е свикано от Съвета на директорите. За Председател на събранието беше излъчена д-р Русева, която запозна присъстващите с дневния ред и проекта за решения.

Приети бяха консолидирания доклад за дейността на съвета на директорите, годишния финансов отчет и консолидирания финансов отчет. Дружеството отчита за втора поредна година положителен финансов резултат.

Съвета на директорите е освободен от отговорност съгласно приложимото търговското законодателство. Увеличен е и капиталът на дружеството с направени предоставените от държавата и усвоени средства за капиталови разходи.

Изказани бяха мнения, че дружеството върви в положителна посока. Освен реализираната печалба има и множество направени ремонти на сградния фонд, реновиране на прилежащите терени към тях, закупената апаратура и постепенното подобряване на условията за пациентите и персонала, с цел привличането на нови медицински специалисти и повишаване качеството на медицинските услуги.