Седмото издание на Националния конкурс за революционна поезия "Оборище - факел на свободата“ се проведе в Народно читалище "Св. Св. Кирил и Методий – 1912“, село Оборище. Това съобщиха от община Панагюрище. Тази година конкурсът бе посветен на 185-ата годишнина от рождението на Васил Левски и 110-ата годишнина на основаването на НЧ “Св. Св. Кирил и Методий-1912“, село Оборище, и е част от Общинската годишна програма на тържествата за отбелязване на 146 години Априлска епопея, под патронажа на кмета на община Панагюрище – г-н Никола Белишки.

На културното събитие присъстваха Никола Белишки – кмет на община Панагюрище, Галина Матанова – зам.-кмет "Хуманитарни дейности“, Христо Калоянов – председател на Общински съвет – Панагюрище, Георги Александров – кмет на село Бъта и Милко Ангелов – кмет на село Оборище.

В конкурсната програма се включиха над 170 участника от 20 населени места.

Изпълненията на участниците бе оценявано от жури в състав: Председател - Кирил Бояджиев – режисьор на дублажа за БТВ студиос , БНТ, глас на БТВ комеди и радио Енджой и членове: Петя Силянова – актриса в театър София и Ангелина Славова – актриса в Младежки театър в гр. София.