Имитацията на правителство ще се опита по силов начин да противодейства на борещите се за работните си места миньори и енергетици. Това споделят протестиращите, които са блокирали основните пътища в област Стара Загора, предаде репортер на "Фокус". По думите им положението към момента е критично.

"Моля ви, качвайте се на коли, велосипеди, мотори и отидете да помогнете на протестиращите наши сънародници, които са на АМ "Тракия" - входа/изхода за Стара Загора. Постоянно пристига жандармерия откъде ли не. Носят се слухове, че се очаква да пристигне и водно оръдие, което също да се използва срещу протестиращите. Стига егоизъм, завист, лицемерие и живот ден за ден. Един град, един отбор, един народ!", апелират те към своите съграждани.

"Имаме нужда от помощ, хора, идвайте! Който може на входа на Гурково, който може на магистрала "Тракия"! Имаме нужда от хора! Властта обезумя! Денков отказа да изтегли точката! Думите му бяха: "Днес плановете ще се приемат и ще се изпратят в ЕК, иначе ще загубим 1.4 милиарда евро и после още 3 милиарда". А, че ще загубиш България не ти ли е важно, г-н Денков?!?!?! Войната наистина започна, трябва да удържим! Всички говорехте, че само това е начинът! Е, моментът настъпи, блокадите са факт! И пак си действат по техните сметки в София! Елате, после ще е късно", заявиха те.

Рени АТАНАСОВА