Прокурори, служители на прокуратурата, съдии от Районен съд – Благоевград, служители на Държавно горско стопанство, представители на Община Благоевград се събраха на протест пред сградата на Съдебна палата – Благоевград в подкрепа на главния прокурор Иван Гешев, предаде репортер на "Фокус“.

Районният прокурор Борислав Ковачки каза пред медиите, че всички са се събрали, за да изразят своето недоволство от опитите за разрушаване на държавата и държавността. "Искаме да кажем на всички, които си мислят, че с премахването на един човек ще им се решат криминалните проблеми, че един човек сам по себе си е нищо. Важна е системата. Цялата система си седи на мястото и ще отстоява интересите на закона такъв, какъвто е“, каза още той.

От своя страна Ирина Аспарухова, която е говорител на Районна прокуратура – Благоевград посочи, че осъждат акта срещу главния прокурор и неговото семейство. "Недопустим е този акт на посегателство в една правова държава. Вярваме, че извършителят ще бъде разкрит“, добави тя.