Пред клиника "Торакс" в центъра на Плодив се състоя протест на приятели и роднини на починалата преди два месеца Мария Петрова, предаде репортер Plovdiv24.bg.

На 44-годишната Мария е била направена операция за отстраняване на миомен възел. След това изписана в недобро състояние. Жената е приета отново в клиниката, но след това е прехвърлена в болница "Каспела“, където ѝ правят спешна операция. Там няколко дни се борят за нейния живот. Но лекарите я губят. 

Близките на Мария са категорични, че ще търсят възмездие, защото смята, че д-р Иван Главчев, този който е извършил операцията, е допуснал лекарска грешка и трябва да понесе персонална отговорност.

"Всички знаеха какво се случва, но лекарите решиха да не правят нищо. Всички те са полагали Хипократова клетва, но просто са решили да не я спазват. Никой от тях не се свърза с нас, за да изкаже съболезнования. Операцията струваше 1500 лева. Парите бяха взети предварително, а в друго частни клиники се плаща, едва след като бъдеш изписан", каза сестрата на Мария - Гинка Петрова.

"Надяваме се да сме последните, които ще бъдат унищожени от клиника "Торакс". Дъщеря ми дойде с краката, а я изкараха в ковчег и остави две деца сираци. Д-р Главчев да си скъса дипломата, той е един некадърник. Моля ви, не идвайте в тази клиника, ако искате да останете живи", призова опечалената майка Петринка Кременарова.

Агенция "Медицински надзор“ вече проверява случая.