Спира се движението на личен и договориран транспорт и на МПС-та, извършващи транспорт за собствена сметка, за времето от 19.30 часа на 27 октомври до 6.00 часа на 28 октомври, в определени участъци на централни улици в Стара Загора. Това се указва в заповед на арх. Мартин Паскалев, зам.-кмет на Община Стара Загора с ресор "Устройство на територията, строителство и безопасност на движението“, оправомощен със Заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров, предаде репортер на "Фокус".

Временната промяна на движението на транспорта засяга следните райони:

- бул. "Руски“, в отсечката от ул. "Свети Княз Борис“ до ул. "Генерал Гурко“;

- ул. "Свети Княз Борис“, в отсечката от ул. "Цар Иван Шишман“ до бул. "Руски“;

- ул. "Цар Иван Шишман“, в отсечката от ул. "Ген. Гурко“ до ул. "Свети Княз Борис“;

- ул. "Димитър Наумов“, в отсечката от ул. "Генерал Гурко“ до бул. "Цар Симеон Велики.

Основанието, на което се позовава заповедта на Община Стара Загора, е чл. 44, ал. 2 и чл. 44, ал. 1, т. 8 от ЗМСМА, както и на основание чл. 165, ал. 1, т. 8 от Закона за движение по пътищата. Промяната се налага с оглед осигуряване на безопасното организиране и провеждане на избори за народни представители на 27 октомври 2024 г. и с цел опазване на обществения ред и на безопасността на движението.

Старозагорци, които живеят в посочените участъци, ще бъдат допускани след представянето на документ за самоличност.

При необходимост, периодът на спирането на движението ще бъде удължен - по преценка на служителите към ОД на МВР, ангажирани с охраната на провеждане на изборите.

Нормалното движение на превозни средства ще се възстанови незабавно след приключване на съответните мероприятия, съгласно Изборния кодекс.