Във връзка с провеждането на Празник на черешата в Кюстендил е въведена временна организация на движението, предаде репортер на "Фокус“. Временната организация за безопасност на движението на моторни превозни средства важи до 20.00 часа на 30 юни.

Затворен за движение е периметърът от улиците "Цар Симеон“, "Ивайло“, "Евлоги Георгиев“, "Цар Асен I“, "Христо Смирненски“ "Пейо Яворов“, "Демокрация“, "Цар Михаил“, "Мориц Леви“, "Неофит Рилски“, "Битолска“, "Родопи“ и находящите се в периметъра обществени паркинги.

Затворени са паркингите при бившия ГУМ, при Общински драматичен театър, както и при Художествената галерия "Владимир Димитров – Майстора“.

Паркирането на автобуси "Случаен превоз“ с гости на града се осъществява на ул. "Г. С. Раковски“ от кръстовището с бул. "България“ до кръговото кръстовище на "Плажа“ и до ул. "Овощарска“ по посока на движението.

Спирката на туристическия автобус до местност "Хисарлъка“ във връзка с въвеждането на временна организация за безопасност на движението е на ул. "Васил Левски“ при Дома на архитекта.

Паркирането на автомобилите на участващите в празника търговци се осъществява на ул. "Генерал Александър Дондуков – Корсаков“ от дясната страна по посока на движението към Второ основно училище "Даскал Димитри“. Зареждането на търговските щандове се осъществява до 9.00 ч.