Екипи от подразделенията на областната дирекция на МВР и придадени сили от Зонално жандармерийско управление ще се грижат за спокойното протичане на всички масови прояви, свързани с отбелязването на 139-та годишнина от Съединението на България и Празника на Пловдив в петък.

Във връзка с провеждане на 48-ми Международен мемориален маратон "Съединение“ се планират промени в организацията на движението за времето от 9.30 ч. до 13.30 ч., като поетапно по трасето ще се въвежда забрана за преминаване на автомобилите, с изключение на тези от масовия градски транспорт в Пловдив. 

Маратонът стартира в 9.30 ч. от площада в град Съединение и преминава през селата Войсил, Бенковски и Царацово, след което влиза в Пловдив през Голямоконарско шосе и по бул. "Васил Априлов“ и бул. "Шести септември“ се насочва към финала на площад "Съединение“.

В Пловдив, със същия начален час, от кръстовището на бул. "Руски“ с бул. "Шести септември“ до площад "Съединение“ се провежда маратон за деца от детски градини и ученици до 12 клас. Там ще завършат и участниците в 2-километров пробег, който започва от 10 ч. пред ДКЦ II на бул. "Шести септември“.  

По повод тържествената заря-проверка на площад "Съединение“, от 17.00 ч. до приключване на събитието, се затваря за движение на моторни превозни средства бул. "Шести септември“, в участъка между бул. "Цар Борис III Обединител“ и бул. "Руски“.

На изградените контролно-пропускателни пунктове в района на площада служителите на реда ще извършват щателни проверки на посетителите. Няма да бъдат допускани лица под въздействие на алкохол или наркотици и такива, които носят оръжие или други опасни предмети.

ОДМВР - Пловдив апелира водачите на МПС да избират обходни маршрути в посочените времеви интервали, за да бъдат избегнати допълнително затруднение на трафика и евентуални пътни произшествия.

Въвежда се забрана за използване на радиоуправляеми летателни средства в зоната на площад "Съединение" в периода от 18 ч до 22 ч.