Екоинициатива под надслов "ЗА чиста и зелена Горна Оряховица“ стартира в железничарския град. Идеята е на сдружение "ЗА Горна Оряховица“ и започва официално този уикенд, предаде кореспондент на "Фокус“.

"Инициативата е съвместен проект, който след подаване на необходимите писма и заявления към Община Горна Оряховица, проведените срещи с ръководствата на МБАЛ "Св. Иван Рилски“, местно ДКЦ, няколко фирми и специалисти в областта, вече можем да пристъпим към реализация", уточняват от сдружението.

Предвижда се да бъдат почистени много обширни територии - зелените площи пред главния вход на ДКЦ и парковото пространство зад болницата. Ще бъдат окастрени изсъхналите храсти и дървета.

От организацията отправят призив към всички горнооряховци, които подкрепят инициативата, да се включат в нея. Доброволците трябва да имат желание, добро настроение и сили за доста физически труд. Освен това е хубаво да си носят грапа, вила, лопата, трион, ножици за рязане на клони или режещи моторни/акумулаторни машини.

Акцията ще се проведе на 30 март /събота/ и ще започне от 10:00 часа, като сборният пункт ще в 9:30 часа пред входа на Диагностично-консултативния център за обособяване на групи и разпределение на задачи.