С поход до парк "Ксилифор“ приключва пролетния дял на кампанията "Движи се и победи“, която се реализира във Велико Търново. Целта на инициативата е да научи хората колко важно е да живеем здравословно и да сме активни всеки ден, предаде кореспондент на "Фокус“.

Третият етап на първата за тази година акция ще се случи в Деня на детето – 1 юни. Маршрутите, по които участниците могат да преминат, са общо четири – от кв. "Асенов“ във Велико Търново /църква "Свети четиридесет мъченици“/; от село Арбанаси /източния край или от телевизионната кула/; от автобусното обръщало до ВТУ "Св. св. Кирил и Методий“ и от село Шереметя.

В парка ще има и специален празник, който започва в 10:30 часа. В програмата са предвидени спортно-туристически игри; щафети за малки и големи; състезание по риболов за деца до 14 години. Туристите ще могат да поиграят плажен волейбол, да се катерят по планинска стена, да играят дартс, да се състезават с каяци, да тренират във въжен парк или да се пуснат по алпийски тролей над езерото. Ще има още много изненади и активности.

Регистрацията на преминалите маршрута ще се прави във времето от 10:30 до 14:00 часа, като всеки записал се ще има право да участва и в томбола за награди.