Под ръководството на Районна прокуратура - Кюстендил, Териториално отделение – Дупница, се води разследване по образувано досъдебно производство за закана с престъпление, извършено в условията на домашно насилие, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

На 20.09.2024 г. в гр. Дупница чрез съобщения по приложение за мобилен телефон били отправени закани с престъпление спрямо П.Б. По делото е установено, че вербалното психическо насилие по отношение на пострадалия е извършено от бившата му съпруга Д.Н.

Деянието е възбудило основателен страх за осъществяването му у П.Б. В хода на претърсване в обитаваната от Д.Н. къща на ул. "Жива вода“ в гр. Дупница било иззето незаконно държано и укривано от нея огнестрелно оръжие – пистолет.

С постановление на наблюдаващия прокурор Д.Н. е привлечена в качеството на обвиняема за извършените престъпления по чл. 144, ал. 3, т. 3, вр. чл. 144, ал. 1 и по чл. 339, ал. 1 от НК. Същата е задържана за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане на Районна прокуратура – Кюстендил за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо обвиняемата Д.Н.