Протестиращите земеделски производители от Пловдивско се заканиха да закарат  в понеделник тракторите в София, ако исканията им не бъдат приети, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Колоната тежки машини мина през моста на панаира. Някои от тракторите спряха върху самото съоръжение.   

"Като дойде време за избори – сме хубави. Сега как един не дойде при нас да ни попита: "Хора, къде са ви проблемите да ги решим?" Къде са тия депутати? Нали са народни избраници? Един няма!" - заяви Людмил Работов. 

Ангел Вукодинов припомни, че решението на земеделците от Пловдивско е да не приемат условията, които правителството им поставя. "Каквото и говорим, някой трябва да ни чуе. Предварително сме обявили събота и неделя почивка, гражданите да си починат и да си отидат по родните места. От понеделник – протестът ще е на повече места в Пловдив, нищо чудно да се стигне и до посещение в София" - заяви производителят.

Тракторите бяха изгонени от моста заради опасността съоръжението да се срути под тежестта им. Машините направиха обратен завой в посока към кръговото кръстовище на село Труд, където ще домуват през почивните дни. В понеделник протестите се подновяват.