Среща на студентите с ръководството на МУ - Пловдив се проведе непосредствено след тържествената церемония по откриване на новата учебна година, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

На нея присъстваха деканът на МУ- Пловдив проф. д-р Ангел Учиков, проф. д-р Жанет Грудева, проф. д-р Мариела Попова, проф. д-р Таня Китова и  проф. д-р Силвия Цветкова. 

Професор Учиков приветства първокурсниците с добре дошли.

"Отивам се да си спомня какво изпитвах на този ден, когато бях на ваше място. Вълнувах се, знаех какви препятствия ми предстоят, но поривът на младостта не може да се замени с нищо. Знанието ще ви направи уверени и отговорни към себе си. Ще ви разкрие нови възможности, казвам го от позицията на своя опит.

Вероятно сега се питате дали ще се справите с предизвикателствата, дали ще отговорите на очакванията на родителите ви, които са инвестирали във вас и дали ще сбъднете своите мечти. Не мога да ви обещая успех, но мога да ви уверя, че аз и моите колеги ще ви предадем от нашите знания и опит, а ваша остава отговорността колко качествено и ефективно ще е обучението ви".

Той ги увери, че знаещият човек винаги ще е на почит и ще бъде чут, а знанието калява характера. Според него човек сам не избира лекарската професия, а тя избира него. За финал той завърши с мисъл на лекаря Парацелз.

"Силата на лекаря е в неговото сърце."

Професор Учиков награди студентите, приети с най-висок успех в специалност "Медицина".