Проф. Вили Лилков е водач на листата за народни представители на коалиция "Синя България“ в 5-ти многомандатен избирателен район (МИР) -Видин, предаде репортер на "Фокус“.

След регистрация на своята листа в Районната избирателна комисия  кандидатите за депутати бяха представени пред журналисти.

"Синя България“ е заявление за нов стил и за ново лидерство, което липсва в българската политика, обяви водачът на листата пред журналисти във Видин проф. Вили Лилков, който е и общински съветник в София. По думите му коалиция  "Синя България“  се е регистрирала за участие в парламентарните и в европейските избори на 9 юни с желанието да обедини разпиляната десница.  Тя е "отговор на това, което се случва в българската политика и от коалицията дават заявка, че няма да допуснат в бъдещия парламент ДПС и Делян Пеевски да изпълняват лидерската роля и да задават дневния политически ред на българското общество.

Ще подадем ръка на "Продължаваме промяната - Демократична България" за съдебна реформа, която остана неизпълнена, допълни Лилков и каза още, че те ще подкрепят конституционни промени, ако се налага да се правят отново, но не по начина, по който се правеха в последните години.

В Коалицията са обединени осем политически партии, което според проф. Лилков, който е родом от Видин, е сериозен успех.

Коалиция "Синя България“ регистрира листа със седем кандидати за народни представители в 5 -ти МИР -Видин.

Водач е проф. Вили Лилков, втори е магистърът по "Социален мениджмънт“ и дългогодишен служител на Община Видин в направление "Превенция на зависимости“ Красимира Елисеева.

Д-р Валери Велков е на трети. Той е началник отдел "Здравеопазване“ в Българската агенция по безопасност на храните във Видин и е общински съветник в Община Димово.

Четвърта в листата е д-р Виолета Дочкова –бивш директор на видинската болница, в момента е началник на филиала за спешна медицинска помощ в Белоградчик. 

На пето място е магистърът по икономика Димитър Тонев. Той е бивш заместник-кмет на община Белоградчик, началник и бивш началник на "Бюро по труда“ в Белоградчик. Женен с две деца и двама внуци.

Шеста в листата е д-р Маргарет Димова, която е завършила Медицинска академия и работи като съдов хирург в София.

На седмо място е Верислава Пандолфини, която е завършила Югозападния университет "Неофит Рилски“.