На 90% са готови новите кръгови кръстовища във Велико Търново. Очаква се да бъдат официално пуснати до десетина дни. Това заяви за "Фокус“ зам.-кметът проф. Георги Камарашев. Той припомни, че двете съоръжения са част от мащабен проект, в който са включени и изграждането на 10 километра улична мрежа, буферен паркинг, както и смяна на над 5 км. ВиК мрежа.

"Двете кръгови са на етап завършващ. Около 90% от работата е свършена. Предполагам, че ще ни трябват около 10 дни да приключим окончателно, а до края на годината – да приключим и документално“, обясни проф. Камарашев.

Жителите и гостите на града, обаче, са недоволни от постоянното удължаване на сроковете и сякаш безкрайните ремонти в града. На въпроса дали новите кръгови ще облекчат наистина трафика в града, какъвто е и основният им замисъл, шофьорите отговарят, че се надяват това да се случи, но само времето ще покаже.

"Пълна глупост е това, което е момента се прави. Нито ще облекчи трафика, нито е направено както трябва. Никога тапи не е имало тук, сега в момента има тапи, докато го правят“, казва друг водач, който срещаме в района.

Притеснения има и от това, че постоянното увеличаване на сроковете ще доведе и до оскъпяване на проекта.

"Не, това няма да се случи. Знаете, че всички цени на строителните дейности бяха актуализирани и това, което по актуализираните цени остава като крайна сума“, категоричен бе проф. Камарашев и допълни, че лошото време също няма да попречи на дейностите.

По проекта бе направен основен ремонт на бул. "България“ във Велико Търново, изграждат се кръгови кръстовища при Летния театър и на ул. "Беляковско шосе“, подменят се тръби и се полага асфалт в кв. "Света гора“ и кв. "Асенов“, строят се два нови моста над Янтра.

Общата стойност е над 22 млн. лв.