Проектът "Дворът" е арт пространство в шабленското село Езерец, който се осъществява от няколко години през летните месеци, а негов домакин и инициаторът е Павлета Проданова, която родом е от Добрич, музикант, който част от годината живее в добруджанския град, част от нея - в Пловдив и през лятото - на север по нашето Черноморско крайбрежие, предаде репортер на "Фокус"

Утре - 15 август, от 19:00 ч. в двора на Къща "Виола" в село Езерец Стефан Жечев ще представи две свои стихосбирки, под звуците на китара, в изпълнения на Деян Димитров, напоени с морски дух и аромат. Добруджанският учител Стефан Жечев живее в Шабла. За него Стефан Поптонев пише: "... редовете, които чух и прочетох от добруджанския учител Стефан Жечев, носеха усещане, излъчване, омая. Прости редове, за прости неща от живота - и може би затова попиваха в душата като дъждовни капки в зажадняла от сушата земя.

Стефан Жечев е учител в град Шабла. Тук учи своите ученици на български език и литература, тук са неговият дом, неговите деца, целият му живот. Казвам това, защото ми се струва, че ако човек няма свое вътрешно равновесие и свой свят, трудно би уловил ония струи, които бликат от живия извор на поезията, още повече да напои с тези струи не само своята душа, но и душата на другите".

 

Жулиета НИКОЛОВА