"Вие сте част от хората, които промениха облика на региона ни. Благодарение на провежданата от Вас политика област Русе се превърна в едно от най-предпочитаните места за инвестиции в северната част на страната ни", с тези думи областният управител Драгомир Драганов се обърна към бившите си колеги, съобщиха от Обласната администрация.

Срещата идва няколко месеца след като той обяви, че подобни инициативи ще се превърнат в регулярна практика. "Уважавам изключително много Вашето мнение и Ви уверявам, че аз и екипът ми ще се допитват до Вас при вземането на стратегически за областта решения", сподели Драганов.

Според него развитието на областта се дължи най-вече на стремежа към търсенето и постигането на консенсус при трудните решения както от страна на държавната, така и на местната власт.

Драганов очерта пред колегите си съвременната визия на Русенско, като постави акцент на започнатите проекти през последните няколко месеца, както и вложените до момента инвестиции за благоустрояването на населените места в региона. Сред ключовите инфраструктурни проекти Драганов открои работата по магистралата между Русе и Велико Търново, както и настоящия ремонт на Дунав мост, който започна в началото на юли.

В срещата участваха Галин Григоров, доц. д-р Стефко Бурджиев, Данаил Ковачев, Валентин Колев, Баки Солак и Владимир Недялков.