В зали 1 и 2 на Художествена галерия – Добрич ще бъде открита обща изложба "АРГО“ с куратор Росен Станоев, предаде репортер на "Фокус". Проектът "Арго", оформен като реализация на групова изложба, обединява 37 автори, отличаващи се със силно разпознаваем почерк. Това посочва д-р Деница Иванчева Иванова-Александрова, преподавател в катедра "Графика" при ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" и уредник на ХГ “Недялко Каранешев“ в Горна Оряховица.

По думите й направеният творчески синтез чрез кураторския подбор от Росен Станоев предлага една еклектична визия за изложба, в която балансирано се изявяват креативни търсения в пластично, живописно и графично отношение. Индивидуалният изказ на всеки от авторите носи уникално излъчване на проекта, допълнително подчертано от богатите в национален и международен план биографии на художниците.

Едновременно традиционна и модерна, изложбата обобщава творческата визия на няколко поколения артисти, характеризирайки я като актуална и идентифицира нейната съвременна звучност. Участието на творци от цялата страна определя проекта като събитие с национална значимост, което прераства в пътуваща изложба с възможност за по-широка видимост.

Жулиета НИКОЛОВА