Проектното предложение "Равен шанс за достъп до качествено образование и превенция на вторична сегрегация“ на Община град Добрич е класиран на първо място по Национална програма "Подпомагане на общините за образователна десегрегация“ на МОН, предаде репортер на "Фокус"

Партньори на общината по проекта са ДГ №12 "Щурче“, ДГ №17 "Първи юни“, ОУ "Христо Смирненски“ и Спортно училище "Г. Ст. Раковски“. Ще бъдат осигурени учебни пособия и материали на 177 деца и ученици. Ще бъдат реализирани дейности за информиране, мотивиране и подготовка на децата и учениците за съвместно образователно развитие. Четирима образователни медиатори, които ще бъдат специално назначени, ще участват в изпълнение на общинската политика за образователна десегрегация и превенция на допускане на вторична сегрегация.

Родители ще се включат в дейности за психолого-педагогическо и социално-комуникативно приобщаване. Ще бъдат реализирани множество инициативи в индивидуална или групова форма с деца и ученици, включени в реализацията на проекта с цел задържането им в образователната система.

Проектът ще се изпълнява в периода 15.09.2023 г. – 30.06.2024 г. и е на обща стойност 42 242.66 лв. Размерът на безвъзмездното финансиране е 38018,40 лв., а Община град Добрич осигурява съфинансиране в размер на 4224, 26 лв.

Жулиета НИКОЛОВА