Общинското предприятие "Флора“ продължава ремонтите на детски площадки в Търговище. Служителите на предприятието в момента обновяват тази в квартал "Запад“ 3, намираща се в близост до една от големите търговски вериги за хранителни стоки, информира община Търговище. 

Старите ударопоглъщащи настилки на терена се подменят с нови. Монтират се и нови люлки, пързалки, клатушки и други съоръжения. Сред тях ще има подходящи както за по-малките деца до 3 години, така и за тези до 12-годишна възраст. Пейките там ще бъдат освежени, а над част от тях ще бъдат поставени нови сенници. Предвижда се и подмяна на тенис масата.

Припомняме, че от началото на годината "Флора“ извърши ремонти и на други четири площадки в Търговище – на ул. "Скопие“, пред Драматичния театър, пред Художествена галерия "Никола Маринов“ и на тази до блок № 41 в квартал "Запад“ 2.

Детските площадки на територията на града са 40, а спортните игрища – 7 броя. Община Търговище и "Флора“ ежегодно отделят средства за освежителни и основни ремонти, както и за закупуване на нови люлки и уреди за игра.