Нови две жалби срещу избора на Общински съвет - Петрич са били подадени към съда, научи "Фокус".

В Административен съд – Благоевград вече е образувано административно дело против Решение № 300-МИ/31.10.2023г. на Общинска избирателна комисия – Петрич за определяне на изборните резултати за общински съветници на община Петрич. Делото е образувано по жалба на Илия Пашов, кандидат за общински съветник от ПП "Обединени земеделци“. 

С жалбата се оспорва истинността на протоколите на четири секционни избирателни комисии на територията на община Петрич, както и на протокола на ОИК – Петрич, данните от които са отразени в оспореното решение.

По жалба на Илияна Попова, кандидат за общински съветник от ПП "Българска социалдемокрация - Евролевица“ е образувано адм.дело №1092/2023г. против същото Решение № 300-МИ/31.10.2023г. на Общинска избирателна комисия – Петрич за определяне на изборните резултати за общински съветници на община Петрич. 

Жалбоподателят оспорва истинността на протоколите на осем бр. секционни избирателни комисии на територията на община Петрич и протокола на ОИК – Петрич и иска повторно преброяване на бюлетините в посочените в жалбата секции.