Поставят се  нови контейнери тип NORD в столичния ж.к. "Младост"-3, научи Sofia24.bg. Автоматизираната система за сметосъбиране и сметоизвозване е въведена до момента в районите "Искър“, "Връбница“ "Студентски“, "Възраждане“. и в район "Младост“ - ж.к. "Младост-4“, съобщиха от Столичния инспекторат. 

Новите контейнери могат да се видят на ул. "Ж. Гюмюшев“. Те заемат по-малко място, имат увеличен обем - вместо 1100 те са над 3000 литра. Чрез новата система изпълнението на дейностите по събиране и транспортиране на отпадъците е изцяло автоматизирано и се извършва чрез специализирани камиони с монтирано краново устройство. 

Контейнерите са лесни за използване, оборудвани са с механизъм за крачно отваряне. Затварящият механизъм не позволява разпиляване на отпадъците. 

Новите контейнери са с фабрично положено антикорозионно покритие, което е  устойчиво на атмосферни влияния. Важно за гражданите е да знаят, че не трябва да поставят различни обемни предмети вътре и подпрени на контейнера, които възпрепятстват обслужването на съдовете.