На игрището в Професионална гимназия по земеделие "Христо Ботев“ вчера започнаха ученическите спортни игри по футбол в град Ямбол при учениците от 8 до 10 клас и от 11 до 12 клас, съобщиха от Община Ямбол. Състезанието беше открито от заместник-кмета на община Ямбол Енчо Керязов, който пожела успех на състезателите и отново припомни, че Община Ямбол следи отблизо развитието на спорта в града.

Първата среща беше между отборите на Природо-математическа гимназия "Атанас Радев“ и Професионална гимназия по земеделие "Христо Ботев“. Тя завърши при резултат 4:1 за ПМГ "Атанас Радев“. Втората среща бе между тимовете на Профилирана гимназия "Васил Левски“ и Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии, спечелена с резултат 10:3 от ПГ "Васил Левски“. Игрите са част от Националния спортен календар на Министерство на образованието и науката и се провеждат по правила, утвърдени от министъра на младежта и спорта. Организацията на общинския етап се осъществява от Община Ямбол и Ученически спортен клуб "Ямбол“.

Във възрастовата група от 8 до 10 клас се включват осем футболни тима от Езикова гимназия "Васил Карагьозов“, Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн "Кольо Фичето“, Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии, Обединено училище "Доктор Петър Берон“, Професионална гимназия по подемна, строителна и транспортна техника "Н. Й. Вапцаров“, Профилирана гимназия "Васил Левски“, Професионална техническа гимназия "Иван Райнов“ и Природо-математическа гимназия "Атанас Радев“. При ученици от 11 и 12 клас се състезават седем отбора от Професионална гимназия по икономика "Георги Стойков Раковски“, Природо-математическа гимназия "Атанас Радев“, Професионална гимназия по земеделие "Христо Ботев“, Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн "Кольо Фичето“, Професионална техническа гимназия "Иван Райнов“, Профилирана гимназия "Васил Левски“, Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии. Съдиите са назначени от Окръжния съвет на Българския футболен съюз. Резултатите ще бъдат обявени на официалния сайт на Община Ямбол в раздел "Спортни дейности“, "Ученически спортни игри 2021/2022“.

Днес предстоят още две футболни срещи при юношите от 8 до 10 клас. Първият мач ще бъде между отборите на Езикова гимназия "Васил Карагьозов“ и Обединено училище "Д-р Петър Берон“, а във втората среща един срещу друг ще излязат тимовете на Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн "Кольо Фичето“ и Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии.

Програмата на ученическите игри може да видите на следния линк: https://yambol.bg/uchenicheski-sportni-igri .