През изминалата нощ екипи на снегопочистващите фирми са извършили обработка със смеси против заледяване на пътните платна на улици и булеварди в районите "Средец", "Оборище", "Сердика", "Подуяне", "Слатина", "Изгрев", "Илинден", "Надежда", "Студентски", "Овча купел“,, "Люлин“, "Връбница“, "Нови Искър“, "Кремиковци“, "Панчарево“ и Южната дъга на Околовръстния път. В районите "Банкя“ и "Витоша“ е извършено избутване на снежна маса и разпръскване на смеси против заледяване. Опесъчени са пътищата в ПП "Витоша“- "Драгалевци – Алеко“ и "Бояна- Златни мостове“. Дейността на фирмите се контролира от Столичния инспекторат, а екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция“ извършват обходи в града.

Към момента градският транспорт изпълнява всички свои маршрути.

През вчерашния ден Столичният инспекторат наложи санкции за неизпълнение на дейности на почистващите фирми в размер на 140 хиляди лева.

"Напомняме на управителите на фирми и търговски обекти, както и на председателите на етажна собственост да почистят прилежащите към обектите им и жилищните блокове тротоари. Собствениците на сгради да направят оглед за ледени висулки и да ги отстранят, а при невъзможност да ги достигнат да обезопасят местата с лента", напомнят от местната власт.

Температурите ще останат ниски, което е предпоставка за заледявания. Съветваме шофьорите да излизат на пътя само с добре подготвени за зимата автомобили и да се движат със скорост, съобразена с пътните условия.