В ход е ремонт на поредна детска площадка в Търговище. На Общинското предприятие "Флора“ е възложено обновяването на зоната за игра до блока ул. "Кюстенджа“ № 79.

В момента служителите на "Флора“ премахват старите детски съоръжения. На тяхно място ще бъдат поставени нови люлки, пързалка, клатушки и други. Ще има и нови ударопоглъщащи настилки, за да отговаря площадката на нормативните изисквания. Ще бъдат освежени пейките, както и оградата.

Припомняме, че от началото на годината "Флора“ извърши ремонти и на други площадки в Търговище – на ул. "Скопие“, пред Драматичния театър, пред Художествена галерия "Никола Маринов“, на тази до блок № 41 в квартал "Запад“ 2 и на площадката в квартал "Запад“ 3.

Пред приключване са дейностите по ремонт и на детската площадка в квартал Бряг. Освежени и ремонтирани са съоръженията и на спортното игрище на ул. "Шейново“. Там ще бъде поставено и допълнително осветление в зоната за игра на тенис на маса.

Детските площадки на територията на града са 40, а спортните игрища – 7 броя. Община Търговище и "Флора“ ежегодно отделят средства за освежителни и основни ремонти, както и за закупуване на нови люлки и уреди за игра.