Помещение, което до скоро е било магазин на ул. “Иван Вазов" № 33, се продава за над 70 000 лева, видя "Фокус". Частен съдебен изпълнител е пуснал съобщение за провеждане на публичен търг от 30 август до 30 септември.

Апетитният имот се намира на първия етаж на сграда със смесено предназначение.

Съгласно заключение на вещо лице, след извършен оглед, обектът е със следното разпределение: еднопространствено помещение – търговска зала, с премахната южна стена на магазина и присъединен към партера на сградата. Върху имота има и редица възбрани и тежести като неплатени ипотеки към “Си Финанси груп" ЕООД. 

Доста сложна е собствеността според информацията, поместена в регистъра на частните съдебни изпълнители. Помещението е собственост на фирмата длъжник ВАИП - 88 ЕАД, която го придобива след наложена възбрана, в следствие на което “Палас - 27" ЕООД не може да се разпорежда с имота, тъй като разпорежданията няма да са действителни.

След вписване на възбраната имотът е отчужден от “Палас - 27" ЕООД в полза на Десислава Петрова съгласно нотариален акт за покупко-продажба. По-късно същият имот е учреден чрез апорт от Десислава Петрова в дружеството ВАИП - 88 ЕАД. Всички последващи разпореждания от  “Палас - 27" ЕООД са недействителни спрямо взискатели и кредитори. С оглед на това имотът е собственост на “Палас - 27" - обявена в несъстоятелност към момента на налагане на възбраната.

Задатъкът е 10%, а всеки петък от 13 до 14 часа имотът може да се разгледа от желаещите. С продажбата се цели удовлетворяване исканията на взискателя Петър Арабаджиев.